BLOG

Marea, la modul continuu

Marea, la modul continuu

Cum va fi posibil acest lucru? Zona Olimp-Neptun a început în ultimii 3 ani un amplu proces de reconstrucție, toată zona de sud a litoralului având la bază un plan urbanistic coerent care permite o dezvoltare și o proiecție clară pe termen lung. Iar pandemia a modelat comportamentele și obiceiurile de consum și în privința achiziției sau a închirierilor de locuințe.

La CERTION am analizat în detaliu tot acest teritoriu și am luat în calcul toate variabilele spațiului. Mai mult, am studiat și înțelegerea clienților asupra acestei zone prin intermediul unui studiu ale cărui rezultate consolidează acțiunea noastră în Olimp-Neptun. Aici sunt în diferite faze 4 proiecte majore, Vogh Olimp, cel mai avansat în acest moment, Galileo Neptun, aflat la start, Pharos și Lago. În plus, sunt și alte terenuri unde vizam să dezvoltăm construcții sustenabile care să producă o adevărată schimbare în bine a litoralului. Pe o piață rezidențială sub-dezvoltată, toate aceste proiecte vin pe de o parte să atenueze acest deficit de locuințe și, pe de altă parte, să susțină transformarea și revigorarea stațiunilor Olimp-Neptun.

 

Într-o altă ordine de idei, studiul derulat la solicitarea noastră de către compania Mia Marketing, a relevat că 78% dintre cei care se gândesc la achiziția unei case de vacanță preferă ca aceasta să fie pe litoralul românesc. Intenția de achiziție a crescut la 51 % în timpul pandemiei, iar marea va deveni o alternativă de petrecere a timpului liber în orice sezon. Toate proiectele CERTION au fost gândite nu doar pentru vacanță, ci pentru șederi prelungite și pentru o valorificare a litoralului pe perioada întregului an.

 

Concret, stațiunea Olimp-Neptun este apreciată pentru că este liniștită, mai puțin aglomerată (34%, respectiv 16%), iar 20% apreciază plaja. Olimp-Neptun este considerată potrivită pentru familie și pentru vacanțe mai lungi. Zona liniștită, cu multă verdeață și densitate mică a populației reprezintă principalele avantaje de a avea un apartament în stațiunea Olimp-Neptun. Printre principalele dezavantaje resimțite de potențiali clienți se numără lipsa divertismentului și a infrastructurii, aspectul său învechit/ îmbătrânit. Dar aici intervenim noi pentru că, prin intermediul proiectelor nostre vom contribui la asigurarea tuturor facilităților care să permită ficaruia dintre noi petrecerea unui timp calitativ la malul mării.

 

Un litoral smart, o utilizare inteligentă a potențialului Mării Negre prin introducerea de către CERTION a unor concepte noi, menite să răspundă cererii pentru experienţe şi servicii de calitate. Pregătim încă de acum infrastructura necesară pentru schimbările care vor urma: parteneriate cu branduri puternice din HORECA, cu operatori de retail (fashion, accesorii etc), operatori de servicii de wellbeing şi SPA. Toate aceste parteneriate vor completa ansamblul de facilităţi atât pentru cei interesaţi de o vacanţă pe termen scurt, cât şi pentru cei care îşi doresc să devină rezidenţi sau să realizeze o investiţie cu valoare adăugată.

 

Există în mod clar o fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea zonei Olimp-Neptun și argumentele expuse mai sus vin să susțină și să confirme un litoral accesibil 365 de zile. După modelul altor regiuni din Europa, și litoralul românesc devine o alternativă de petrecere a timpului liber oricând. Iar faptul că peste o treime dintre clienţi văd utilitatea celei de-a doua case ca pe o oază de retragere şi relaxare confirmă ideea de sezon perpetuu.

 

 

Cătălin Scripcaru

CEO

CERTION