BLOG

Noutățile lunii Martie despre proiectele CERTION

Iată noutățile pentru luna martie. De la depunerea documentației pentru autorizația de construire a drumurilor și infrastructurii la Jakob Sonne, până la prima recepție cu clienții la proiectul VOGH Olimp, anul acesta continuăm cu veștile bune. Haide să vedem despre ce este vorba:

VOGH Hotel & Branded Residences

Primele pre-receptii cu clienții au avut loc iar apartamentele au fost deja preluate de către Loyal Paladin în vederea mobilării și pregătirii pentru deschidere. Acest proces a fost demarat începand cu sfârșitul lunii Martie.

Tot în această perioadă, zona de retail și HoReCa au fost preluate de către Loyal Paladin. Toți furnizorii de mobilier și echipamente sunt în clădire, în timp ce se lucreaza la finalizarea lucrărilor de peisagistică, parcare subterană și zona piscinei de la etajul 11.

Ultimile amenajări sunt în toi și se desfășoara în ritm alert, astfel încat Vogh Hotel își deschide porțile în acest sezon.

(Poze cu statusul actual al lucrărilor din cadrul Vogh Hotel)

 

GALILEO Hotel & Branded Residences

Suntem bucuroși să prezentăm conceptul de design interior pentru camerele de hotel. Acest concept deosebit, a fost finalizat în colaborare cu Grosu Art Studio, una dintre cele mai prestigioase companii de design interior. Odată cu definitivarea conceptului, urmează etapa de analiză a materialelor din punct de vedere calitativ și ergonomic, în vederea creării unui pachet final și definitivarea prețurilor pentru amenajarea FF&E ( Furniture, Fixtures, and Equipment ).

 

(Ilustrații ale conceptului de amenajare FF&E)

 

JAKOB SONNE Resort

În timp ce așteptăm comisia pentru PUD, am depus toată documentația (în data de 29.03.23) pentru autorizația de construire privind lucrările de drumuri și infrastructură, astfel încât să putem începe în următoarea perioada pregătirea terenului și lucrările aferente. Aceasta este o etapă extrem de importantă pentru proiectul Jakob Sonne, datorită provocărilor cauzate de declivitatea terenului ( din punctul cel mai înalt al drumului până în cel mai de jos diferenta de înălțime este de aproximativ 30 m ).

(Ilustrația planului de amplasament a proiectului Jakob Sonne)

LAGO Neptun Resort & Residences

La LAGO Neptun avansăm cu planurile de design interior și îmbunătățirea facilităților noastre. Suntem încântați să vă arătăm prima prezentare ( link cu prezentare ) a conceptului pentru zona de piscină și spa. Pregătiți-vă să vă răsfățați într-un spațiu seren și revigorant, dotat cu facilități de ultimă generație, inclusiv saune, baie cu aburi și o piscină spațioasă. La LAGO Neptun, suntem dedicați să oferim o experiență hotelieră splendidă.

(Ilustrație a zonei de piscină și spa din cadrul proiectului Lago)

Click! Pentru a descărca întreaga prezentare

 

Solantis Neptun Resort & Residences

Fiind o clădire încadrată în categoria clădirilor înalte, avizul autorității aeronautice civile române este extrem de important. Astfel acest aviz a fost obținut împreună cu avizul celor de la SRI și STS ( prin semnarea unei convenții ).

Referitor la procedura de avizare din partea agenției de protecție a mediului, prima etapă din cele două ale studiului de impact de mediu a fost finalizată. Urmează cea de-a doua și ultima etapă înainte de emiterea acordului, consultarea publică în urma anunțului din presă care va fi făcut de către expertul desemnat să realizeze studiul de impact.

Prelungirea neasteptată a întregului proces de avizare, s-a datorat deciziei luate de către Agenția de Protecție a Mediului din Constanța, de a clarifica neconcordantele dintre instituțiile abilitate în ceea ce privește întregul areal aferent Rezervației Naturale Stejarii Brumării (aceasta se află în proximitatea proiectului nostru) și astfel am fost afectați în mod indirect. Au fost implicate atât Agenția de Protecție a Mediului, Garda de Mediu, Garda Forestieră, cât și Primăria Mangalia. Între aceste 4 autorități au existat dezacorduri privind exactitatea delimitării arealului. Toate acestea au fost finalizate cu cartografierea fiecărui stejar din perimetrul rezervației.

Concluzia este că proiectul Solantis nu se află în interiorul rezervației, iar el își poate continua drumul către avizare.

(Poza cu vederea spre Stejarii Brumării și Lac/Mare de la etajul 12 a Proiectul Solantis)

 

Pharos Olimp Hotel & Residences

Așa cum vă spuneam în luna Ianuarie, provocarile lansate de noul context geo-politic continuă. Astfel, referitor la discuțiile de lucru cu statul major, au ajuns în faza tehnică privind soluția ideală din punct de vedere constructiv, spre exemplu : materialele utilizate, configurarea suprafeței fațadei și orientarea în sit, etc.

Având în vedere că în cursul acestui an, statul major a avizat un proiect similar ca specifcații în Olimp, discuțiile de lucru demarate se derulează mult mai rapid.

Legat de acordul de mediu, conform procedurilor extinse de avizare din partea Agenției de Protecție a Mediului (APM) , proiectul nostru va fi supus dezbaterii publice în data de 15.05.23, în vederea obținerii acestuia.

(Ilustrație tehnică folosită în procesul de avizare)

VOGH Saturn

Echipa de arhitecți de la New York ( A-U Mutiny ) , împreună cu compania de operare hoteliera Loyal Paladin, au demarat detalierea temei de proiectare pentru zona de facilități extinsă (zona de spa și piscină interioară ) a proiectului Vogh Saturn. Imediat după obținerea certificatului de urbanism, se va demara procesul de proiectare efectivă, necesare obținerii avizelor solicitate și a DTAC-ului.

Image

(Ilustrația zonei de terasă a restaurantului și reflect-pool ( oglindă de apă ) din cadrul resortului Vogh Saturn)