BLOG

Bogdan Căruntu, partener CERTION, despre sezonul de vară 2022 în stațiunile Neptun-Olimp

Bogdan Căruntu, partener CERTION, despre sezonul de vară 2022 în stațiunile Neptun-Olimp

Pe zona Mangalia, sunt peste 120.000 de turişti în fiecare sezon, în timp ce zona Neptun-Olimp, cu capacitatea hotelieră actuală, se încadrează la circa 40.000 de turişti pe întregul sezon, arată datele INS.

Un minus al litoralului românesc este numărul mic de spaţii de cazare – 140.000 din Mamaia până în Vama Veche, faţă de 400.000, cât are, spre comparaţie, litoralul bulgăresc.

Zona de sud a litoralului românesc, respectiv staţiunile Neptun, Olimp şi Saturn, devine tot mai căutată de turiştii români în acest sezon esti­val şi captează din ce în ce mai mult atenţia investitorilor şi a dez­vol­ta­torilor de proiecte rezidenţiale la ma­lul mării.

Totuşi, Dragoş Angelescu, viceprimarul municipiului Mangalia, luând în calcul Planul Urbanistic General (PUG) bine pus la punct al acestei zone, spune că staţiunile din sudul litoralului nu vor fi la fel de aglomerate ca Mamaia din punct de vedere urbanistic, dar ar putea avea un număr mult mai mare de turişti.

 


 

Despre Certion

CERTION a fost creată în 2015 de Cătălin Scripcaru, Cezar Ionescu și Bogdan Căruntu, profesioniști de top din industrie, cu experiență recunoscută în dezvoltarea proiectelor imobiliare. În ultimii 20 de ani, echipa fondatoare a CERTION a acumulat un portofoliu impresionant de proiecte, toate inițiate, dezvoltate și livrate cu succes. Punând accent pe proiecte provocatoare și vizionare, care depășesc sfera proiectelor inițiate de majoritatea dezvoltatorilor, CERTION are o abordare concepută pentru a crea o viziune comună cu comunitățile și pentru a oferi atât valoare socială, cât și valoare comercială.

https://certion.com/

 

Despre Loyal Paladin

Loyal Paladin este o companie care a intrat pe piața locală în prima jumătate a acestui an și este specializată în managementul ospitalității de lux. În România, Loyal Paladin va opera cea mai mare alianță de hoteluri reședințe de marcă. Portofoliul companiei va include brandurile hoteliere VOGH Olimp, GALILEO, PHAROS, LAGO- SOLANTIS din sudul litoralului și JAKOB SONNE din Poiana Brașov. În prezent Loyal Paladin este operatorul vilei EPICO din Olimp (epico.ro) și al plajei MOUSSAY Beach Club Olimp (moussaybeachclub.com).

https://loyalpaladin.ro